Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


Lugas “Upe” iestudējums Dramaturgu teātrī

Redakcija
Redakcija

Janvārī Dramaturgu teātrī uzsākts Antras Legzdiņas jaunākās, 2019. gadā sarakstītās lugas „Upe” iestudējums. Lugas žanrs ir drāma ar laimīgām beigām, tās darbība risinās mūsdienās. Galvenais varonis Amnis, kura īsto vārdu neviens nezina, nenoskaidrotos apstākļos ir zaudējis atmiņu. Nokļuvis svešumā, tālu prom no savējiem, viņš dzīvo būdiņā pie upes un tic, ka upe palīdzēs viņam atgūt sevi. Ap Amni spieto nejauši svešinieki, katrs ar savām vēlmēm un vajadzībām, un dažāda veida komunikācijā ar sastaptajiem svešiniekiem Amnis piedzīvo to, ka it kā nejauša, šķietami nesaderīgu cilvēku dzīves ceļu savīšanās, beigu beigās var daudz ko izmainīt. Viss notiek „kā pasakā” – tā beigās konstatē katrs no lugas personāžiem.

„Lugas galvenā tēma ir komunikācija, saprašanās cilvēku starpā, māka risināt konfliktus, arī iekšējos!” tā par savu jaunāko darbu saka lugas autore un iestudējuma režisore Antra Legzdiņa. Luga „Upe” ir viņas otrais darbs, kas tiek iestudēts uz teātra skatuves. Izrādes veidošanai Antra ir pieaicinājusi radošo kolektīvu: kostīmu mākslinieces Inesi Pavēni, Kristīni Berngardi, gaismu mākslinieku Ģirtu Helmani, bet lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Aija Kuzmane, Anna Zahare, Liene Jankava, Olga Zeile, Paula Cīrule, Rūta Kirikova, Signe Sēne, Signija Rībena, Silvija Beitāne, Andris Lupgins, Kristaps Legzdiņš, Oskars Kreceris, kā arī 20. studijas audzēkņi Inese Rosicka, Mārīte Ločmele, Zane Reinholde, Aleksejs Remesovs, Aleksis Ramanis un Zigfrīds Gusevs.

Lugas „Upe” pirmizrāde gaidāma gada nogalē, bet vēl šajā gadā uz Kamerzāles skatuves plānota arī Harija Ammera jaunākās lugas „Atļausiet ienākt?” pirmizrāde un vairāku citu - gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumi.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...